Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lindås-Långasjö FF Lindås-Långasjö FF

13:00

Kosta IF

Referat: Lindås BK/Långasjö GoIF - Kosta IF

Lindås/Långasjö - Kosta IF 5-1 (2-1)

Matchen mot Kosta spelades i strålande sol och tvåsiffriga plusgrader, dock var det på plats inte lika härligt som det låter då vinden tog i och kändes riktigt kall och gjorde bollen svårplacerad för de bägge lagen.

Vi inledde katastrofalt, hittade inte våra positioner i varken försvar eller anfall. Givetvis straffades vi för detta då Kosta kunde ta ledningen redan efter knappa 10 minuter. Det var den på förhand nämda Bujar som gav gästerna ledningen efter en fin lobb över vår målvakt. Dock ska inte detta få ske så enkelt. Vårt försvarspel i det läget höll knappt juniorklass.

Dock lyckades vi både kvittera och ta ledningen innan matchen hade hunnit fram till 23 minuter. Först kvitteringen, en hörna som hämtad ur ledarnas taktiska pärm. Bollen kom dit den skulle, splearna löpte fullt ut som de skulle och Jonas visade pondus och kraft när han tryckte in bollen i nät. Ett par minuter senare hittade Ask med en längre boll en djupledslöpande Alriksson. Alriksson blev aningen upphakad men lyckades sno åt sig bollen igen och lägga in denna under målvakten.

Resten av första halvlek tänker jag inte skriva om. Det hände inget som skulle kunna glädja er läsare!

I paus tog vi oss ett snack om vad vi borde ha gjort under första halvlek och vad vi skulle göra i den andra.

Efter ca 65 minuter så spelade Alriksson snyggt fram Pavic som iskallt placerade in bollen bakom en chanslös målvakt. Just Pavic skulle fortsätta och visa sin målfarlighet denna halvlek genom att först placera in en straff med kraft och finess och sedan på passning från AP fastställa slutresultatet till 5-1. Alltså ett äkta hattrick från grillexperten Pavic!

Gjorde vi då som vi skulle i den andra undrar ni?
Både ja och nej!

Till en början av andra så hände det inte mycket men vi visade upp tålamod och lugn vilket var nyckeln och upprinnelsen till 3-1 målet. Därefter spelade vi ut lite mer och skapade ett antal bra omställningar och längre anfall. Dock visade det sig att vi måste bli bättre i vårt passningsspel för att kunna spela det spelet vi vill. Vi är inte som bäst när det gäller att trilla boll på motståndarnas planhalva -än! Men vi ska nå dit!

Något som var riktigt skoj idag var A-lagsdebuten för vår unga målvakt John Håkansson född-98! John visade lugn, mod och vågade sätta igång spelet med både fötter och långa utkast. Detta värmde mer än vad solen gjorde denna fina vårdag!